RMAS-protocol introductie

Welkom bij het RMAS-protocol, een veelzijdige benadering die gericht is op het bereiken van optimaal welzijn door het in balans brengen van lichaam, emoties en mindset. Oorspronkelijk ontwikkeld voor fysieke training, hebben we het RMAS-protocol aangepast om ook te werken aan het bevrijden van emoties en het versterken van een positieve mindset. Laten we samen ontdekken hoe RMAS jou kan helpen je volledige potentieel te benutten en een harmonieus leven te leiden.

RMAS-protocol bij fysieke training

Release: In dit eerste deel van het RMAS-protocol gaan we op zoek naar triggerpoints, spierspanningen of blokkades in het lichaam. Door middel van specifieke technieken zorgen we voor ontspanning, waardoor het lichaam zich opent voor verdere verbetering.

Mobilize: Breng je lichaam terug in beweging. Maak het er terug van bewust van dat het mag bewegen. We zeggen als het ware: “hey, daar zit iets en dat mag bewegen!”
Dit creëert een “window of opportunity” voor de volgende stappen: activate en strengthen.

Activate: Heel rustig en gecontroleerd de juiste spiergroepen triggeren. We gaan nog niet de spieren versterken, we gaan ze wel al bewust aan het werk zetten.

Strengthen: De laatste stap om tot duurzame veranderingen te komen. Het window of opportunity is nog groter geworden door de activatie. Nu kunnen we de spieren versterken en heel de keten functioneel terug meer in balans brengen.


RMAS-protocol bij het werken aan emoties en mindset

Het RMAS-protocol is veel meer dan alleen fysieke training; het is ook een krachtige tool om te werken aan je emotionele en mentale welzijn.

Release: Bij dit aspect richten we ons op het vrijlaten van vastgehouden emoties en negatieve gedachten. Door bewustwording en expressie van emoties creëren we ruimte voor innerlijke groei en balans.

Mobilize: Hier creëren we bewust ruimte voor onbewust onderdrukte emoties om naar de oppervlakte te komen en hun plaats in te nemen. Deze bevrijding van emotionele energie bevordert innerlijke groei en emotioneel welzijn.

Activate: Bij deze stap richten we ons op het bewust doorbreken van ongewenste patronen van denken, handelen en voelen. Met gerichte coaching en zelfreflectie vervangen we deze patronen door bewust gekozen, positieve nieuwe denkwijzen en gedragingen.

Strengthen: Het laatste onderdeel gaat over het verduurzamen van deze nieuwe keuzes en het omarmen van positieve gewoontes. We zorgen ervoor dat de positieve veranderingen blijvend zijn en je in staat stellen om veerkrachtig om te gaan met uitdagingen.

Het RMAS-protocol is een holistische benadering die jouw lichaam, emoties en mindset in harmonie brengt. Door te werken aan zowel fysieke kracht als emotionele veerkracht, kun je een evenwichtig en vervuld leven leiden. Kom en ontdek de kracht van RMAS voor je eigen welzijn en groei!


>