Transformatiies
Life Reset - A to B

Transformatie: Van A naar B

Vroeg of laat heeft iedereen wel een punt waar hij nu staat, de huidige situatie (links) en een geenste situatie (rechts) waar hij naartoe wil.

Een baby die wil stappen in plaats van kruipen.
Iemand die kilo's wil afvallen.
Iemand die van baan wil wisselen en zelfs van sector

Waarom lijkt die transformatie van A naar B voor de ene persoon zo gemakkelijk te gaan terwijl dat voor een andere persoon een oneindige leidensweg is.

Deze vraag ga ik beantwoorden in dit artikel.

Transformatie: Wat We Doen

Transformation - what you do

In de meest eenvoudige optiek is de transformatie van de huidige situatie naar de gewenste situatie heel eenvoudig: doe wat je moet doen. #JFDI 

Alleen werkt Just Fucking Do It niet altijd en zeker niet voor iedereen.

Veel mensen worden teruggezogen in hun huidige situatie, ook al zijn ze halfweg of zelfs al voorbij halfweg hun stappen naar de gewenste situatie.

De 4 peilers van transformatie

Transformation - 4 pillars

Transformatie rust op 4 peilers:

  1. Wat je eet en drinkt
  2. Hoe goed je slaapt
  3. Wat en hoe vaak je dat denkt
  4. Hoe vaak en goed je beweegt

Deze 4 peilers moeten in balans zijn met elkaar, zij creëren de context voor een transformatie.

Als je ongezond eet end rinkt, ga je gegarandeerd slecht sllapen, geen zin hebben om te bewegen en niet de mooiste en meest positieve gedachten hebben terwijl je die rotzooi verteert.

Weinig en slecht slapen is meestal een trigger voor calorierijk eten om toch maar de dag door te komen, zeker niet te gaan bewegen en nadenken met een vermoeide kop, dat loopt ook niet lekker.

Slecht in je vel zitten, negatieve gedachten, die beïnvloeden je slaap, emo-eten om toch wat van die gedachten weg te werken en bewegen? Zeker niet.

Als je niet of weinig beweegt, een lijf dat vast zit, dat pijn doet. Dat bevordert de slaap zeker niet, in tegendeel, je staat met meer pijn en vermoeidheid op. Gezond eten en koken verdwijnt ook naar de achtergrond als alles pijn doet en stram aanvoelt. En gelukkiger word je er zeker ook niet van, ook a lbesef je dat misschien pas op het moment dat je lijf terug soepeler aanvoelt.

Het is dus wel duidelijk dat je én goed en gezond moet eten en drinken, én voldoende en goed slapen, én bewust bezig zijn met wat je denkt én op een actieve, gezonde manier bewegen als je een verandering wil creëren.

Daar zit voor velen al een denkfout: ze kiezen 1 of 2 peilers uit om aan te werken en de rest mag anarchie blijven. Zo werkt het niet.

Stél dat je wel de 4 peilers netjes in balans brengt en je geraakt nog niet op je gewenste situatie? Of misschien lukt het gewoonweg niet om die 4 peilers in balans te brengen. Zit daar ergens een zelf-saboteur in de weg.

Transformatie: Een Laag Dieper

Transformation - the layer beneath

Terwijl je die brug oversteekt van je huidige situatie naar je gewenste situatie, zijn er bjina altijd wel mensen in jouw omgeving die je liever in je huidige situatie zien. 

De nieuwe jij is voor hun beangstigend of confronterend. Jij doet wat zij wel willen maar niet kunnen. Dus is het veiliger en gemakkelijker om jou op je plek te houden.
Of ze zien jouw pijn en redenen niet warom je weg wil uit de huidige situatie en zien alleen e gevaren en de risico's van de oversteek.

Onbewust Onderdrukte Emoties en Beperkende Overtuigingen

De onbewust onderdrukte emoties en beperkende overtuigingen vormen de laag die onder de 4 peilers van de brug zitten.

Zij maken deel uit van jouw identiteit die je doorheen de jaren onbewust gevormd hebt. Jouw grootste tegenstander om aand e andere kant van die brug te eraken is jouw (onbewuste) identiteit.

Die heeft maar 1 taak: jou laten overleven. Iets nieuw is potentieel gevaarlijk en levensbedreigend. Iets gekend, ook al is het niet optimaal is veilig want je leeft nog. 
Dus jouw identiteit gaat jou nooit laten oversteken en altijd op een slinkse manier zorgen dat je terug bij af terecht komt.

In plaats van je oude identiteit proberen over de brug te duwen, is het beter om je nieuwe identiteit, die je nodig hebt in de gewenste situatie, jou over de brug te laten trekken.

Hoe pak je dat aan?

Dat doe je door die onbewust onderdrukte emoties en beperkende overtuigingen aan te kijken en aan te pakken. 
Je maakt een scheiding tussen de realiteit en jouw ervaringen waardoor je heel duidelijk een shift kan definëren: wat is A wat heb je nodig in B. Daardoor weet je wat je moet elimineren en welke vaardigheden je moet trainen om op punt B terecht te komen.
Dit staat uitgebreid beschreven in het Life Reset Protocol

Om de andere kant te bereiken heb je nog steeds de nodige toewijding en discipline nodig en moeten de 4 peilers met elkaar in evenwicht zijn.
Het grote verschil is dat je nu die context, die 4 peilers ,creëert vanuit een state-of-being van waar je naartoe wil, niet van waaruit je weg wil.
Je wordt de brug over getrokken in plaats van een ballast er over proberen te duwen.

Tags
>